www.mobarn.noVåre barnehager

Friluftsavdeling

Vi åpnet friluftsavdeling for de eldste barna høsten 2021. De kaller seg "Hakkespettene". De holder til på avdeling Rognebær. Det er deres base og der starter og avslutter de dagen. Vi har fire dager på tur og en dag i barnehagen.

Hva skjer på avdeling Rognebær?

De starter dagene sine med oppmøte i barnehagen, og fra ca 9.30 til 14.30 er barna på tur ut av barnehagen. Turmålene kan variere fra dag til dag. Vi har mange flotte turmål i nærheten av barnehagen.

Vi bruker turene våre i naturen som en utviklingsarena for barna. Læring om mangfoldet i naturen, språkutvikling, sosialt samspill og ikke minst motorisk utvikling. Å få bruke kroppen utendørs er viktig for utviklingen av grovmotorikken. 

Vi ønsker å gi barna gode opplevelser av mestring, følelse av egenverd og livsglede.

Vi ser at barna grupperer seg ulikt ute enn inne. Barna leker på tvers av kjønn og andre grupperinger. Ute har vi større boltreplass. Dermed kan vi gjøre mange ting samtidig. Vi kan dele opp i flere grupper.

En dag i uka har vi vanlig barnehagedag med "Hakkespettgruppe". Da har vi ulike skoleforberedende opplegg. I tillegg har vi da varm lunsj og mulighet til å leke med de andre barna i barnehagen.

Vi har en stor lavvo gjemt oppe i skogen. Der kan vi også være "inne" når det passer seg slik. Der kan vi fyre opp og lage oss varm drikke og mat. Vi har god boltreplass i den.

På friluftsavdelingen er det engasjerte voksne som arbeider. De som arbeider her, brenner for friluftsliv.