www.mobarn.noVåre barnehager

LESELYST

Grunnlaget for ei god språkutvikling vet vi starter allerede i barnehagen. For å bli bedre på å tilby barna et godt og variert språkmiljø vil vi i høst starte opp med prosjekt leselyst. I rammeplanen står det at alle barna skal i løpet av hverdagen sin inkluderes i språk stimulerende aktiviteter.

Hva er vel mer språkstimulerende enn det å synge sanger og lese bøker sammen med barna, og å gi barna leseglede og skape nysgjerrighet for bøker og historier?. Målet er at bøker skal bli en større og naturlig del av hverdagen vår og i barnas lek. Barna skal i løpet av hverdagen få mulighet til å delta i høytlesning og sangstunder, og bøker skal være tilgjengelig for barn igjennom hele dagen.

I tillegg vil hver avdeling ha et eget prosjekt tilrettelagt etter barnas alder og utvikling. Noen avdelinger vil sammen med barna ha et temaarbeid rundt et eventyr eller bok, mens andre avdelinger vil jobbe mer rettet mot å skape et lesemiljø som innbyr til bruk av bøker og høytlesning og tilby barn varierte bøker. 

Vi håper også at vi kan inspirere dere til å lese mer bøker hjemme, og kanskje ta turen til biblioteket.